Een geweldig idee – neem voor je huis een waterontharder mee

  • Home
  • Interieur
  • Een geweldig idee – neem voor je huis een waterontharder mee

Bijna iedereen heeft wel eens van de voordelen van een waterontharder gehoord. Toch twijfelen veel consumenten nog om er eentje aan te schaffen. De belangrijkste reden is vooral de prijs van de apparaten. Een beetje fatsoenlijke waterontharder kost al snel € 1000,-. Ook worden de voordelen door sommigen nog betwijfeld. Zo zou zacht water (water dat is onthard door een waterontharder) beter zijn voor de huid en zou het ervoor zorgen dat huishoudelijke apparaten die water gebruiken, zoals een wasmachine en koffieapparaat, langer meegaan. Wij doken voor je in de materie en geven je in dit artikel de echte waarheid.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Dit feit is nog niet volledig bewezen. Echter is het wel sterk aannemelijk en is het de vraag wanneer dit wetenschappelijk wordt onderbouwt. We weten namelijk allemaal dat kalk De leidingen aantast en dat het op den duur leidingen laat verstoppen. Dit is dus één van de voordelen waar wij als redactie wel sterk in geloven.

Zacht water is beter voor de huid

Dit is een voordeel die ook vaak door de marketingafdeling van waterontharder bedrijven wordt gebruikt. Er zijn wel een aantal mensen met eczeem die aangeven dat ze er minder last van hebben na het plaatsen van een waterontharder, maar dit is echter niet wetenschappelijk te bewijzen. Het zijn ook maar een paar gevallen, statistisch gezien is het dus geen heel erg sterke uitlating.

De badkamer hoeft niet meer ontkalkt te worden

Bij dit voordeel zeg ik meteen: ja dit is echt zo. Elke huisman of huisvrouw is blij dat ze na het plaatsen van een waterontharder niet elke keer meer de badkamer hoeven te ontkalken. Dit voordeel is simpel te bewijzen. Er zit namelijk echt geen kalk meer in het water en dus kan het ook niet op de glazen wand en tegels van je badkamer blijven kleven.

De magnetische waterontoplichting

Als afsluiter van dit artikel met de voordelen van een waterontharder wil ik je als onwetende consument toch nog even waarschuwen voor de zogenoemde magnetische waterontharder. Een magnetische waterontharder is een soort apparaat die je om de binnenkomende waterleiding klemt. Dankzij de magnetische kracht van de ontharder zou het kalk worden aangetast en kan het volgens de fabrikanten zich niet meer hechten. Echter is de echte werking van dit apparaat nooit bewezen. Ze zijn een stuk goedkoper (zo rond de € 200,-). Veel consumenten schaffen dit apparaat dan vaak ook eerst aan voordat ze een ionenwisselaar aanschaffen. Echter komen ze na een maand erachter dat het niet het gewenste effect oplevert en hebben ze € 200,- in de ton gegooid.

Tags: