Een gekleurde gietvloer stylen? Lees hier hoe je dat aanpakt

Hip, modern, strak en industrieel. Je hebt dé vloer van dit moment vast wel eens gezien bij vrienden of kennissen. We hebben het hier over gietvloeren! Deze type vloer is niet voor niets zo populair. Neem bijvoorbeeld de veelzijdige toepassing en het feit dat gietvloeren erg gemakkelijk schoon te maken zijn. Maar in dit artikel richten we ons op de belangrijkste eigenschap, namelijk gietvloer kleuren!

Gietvloer kleuren: keuze genoeg!

Je kiest de vloer van je vloer natuurlijk niet zomaar. Daarom is het goed om te weten dat de vloer in enorm veel kleuren te gieten is, en hierdoor volledig aan te passen is naar jouw smaak, woonwensen en interieur. Natuurlijk zijn er de bekende effen kleuren als grijs, bruin of wit. De ruimte waarin dit type vloer wordt gegoten krijgt direct een rustige uitstraling. Perfect voor in bijvoorbeeld een studeerkamer, maar ook wanneer je in de woonkamer het accent wil leggen op de meubels. Een andere optie is een gave betonlook vloer. Hiermee geef je elke ruimte in huis een coole industriële look. Weet je nog niet precies voor welke kleur je wil gaan? Geen zorgen. Er zijn enorm veel stalen beschikbaar, zowel voor de effen vloeren als voor de betonlook. Hiermee kun je uitgebreid kijken, op je gemak vergelijken en de juiste beslissing nemen. Wel zo prettig!

Het stylen van je gietvloer

De keuze is gemaakt en je weet welke kleur gietvloer je gaat nemen. Dan komt nu het moment waardoor je je vloer helemaal tot leven gaat wekken, namelijk dankzij het slim stylen! Afhankelijk van je wensen kun je je helemaal uitleven met verschillende gietvloer kleuren.

Wil je graag dat je huis rust uitstraalt? Denk dan aan het combineren van aardetinten en zitmeubelen van zachte stoffen. Een grof kleed en kussens met een mooi patroon erbij, en je woonkamer is zowel stijlvol als gezellig. Wanneer je juist voor een echt opvallend interieur gaat, kun je patronen en dessins toevoegen op plekken die je niet direct verwacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rustige gietvloer in combinatie met een fel gekleurde gordijnen, of schilderijen aan de muur in een drukke botanische print? Dit zijn echte eyecatchers! Ben je een liefhebber van de industriële look? Dan weet je vast al wel dat de gietvloer hier perfect bij past. Combineer met stoere stalen deuren in bijvoorbeeld zwart of grijs en diverse houtsoorten. Op de vloer kun je denken aan een hoogpolig kleed in een contrasterende kleur.

Zoals je ziet zijn er mogelijkheden genoeg. Succes en veel plezier met het stylen van jouw gietvloer!