Een aantal leuke en betaalbare ideeën voor een gezellige tuin

  • Home
  • Tuin
  • Een aantal leuke en betaalbare ideeën voor een gezellige tuin

Iedereen met een tuin wil hier zeker in de zomermaanden optimaal van genieten. In dat geval is een overkapping een prima idee. Overkappingen heb je in allerlei soorten en maten en van goedkoop tot wat duurder. Zeker veranda’s maken elke tuin een stuk gezelliger, zeker als je gebruik maakt van de opties die tegenwoordig bij de veranda’s beschikbaar zijn.

Een veranda maakt elke tuin gezelliger

Met overkappingen verleng je de gezellige zomeravonden. Binnen dit segment is de veranda sterk in opmars en dat is niet voor niets. De veranda is geworden van en wat stijf en ouderwets ogende overkapping tot een modern middel om elke tuin een stuk gezelliger te maken. Zo heb je veranda’s van glas en van polycarbonaat. Je hebt ze heel groot. Ze zijn in uitvoeringen beschikbaar met verschillende daken; van rechte daken, met schuifdaken en met daken op maat.

Met verwarming en kies zelf je eigen vloer

Ook fraai zijn de veranda’s zonder steunpalen, de vrijstaande veranda’s dus. Je kiest er een vloer in naar wens – vlonders bijvoorbeeld – en ondertussen maak je het onder de veranda ook een stuk gezelliger dan voorheen. Zo zijn er speciale meubels voor beschikbaar, kies je er passende verlichting en schaf je bij je nieuwe veranda een verwarming aan om nóg langer buiten te kunnen zitten of om zelfs in de wat koudere maanden van de gezonde buitenlucht – voor je vitamine voorraad! –  te genieten. Een veranda hoeft niet duur te zijn, het is maar net wat jij zelf wilt. Je hebt ze van basic tot luxe en met of zonder nieuwe accessoires. Met een veranda wordt elke tuin een stuk gezelliger. Is een veranda je te groot, dan kun je ook denken aan een pergola bijvoorbeeld of een kleiner tuinhuisje. Ook zo wint elke tuin aan uitstraling.