De voordelen van een houten vloer

houten vloer

Een hoogwaardige houten vloer zorgt voor een uitzonderlijk mooi en esthetisch interieur dat perfect harmonieert met verschillende afwerkingen, kleuren en meubels. In het verleden werd het gebruikt in paleizen, en zelfs vandaag de dag geniet het erkenning en is het een zeer belangrijk decoratief element. Ken de voordelen van een houten vloer en ontdek waarom het de moeite waard kan zijn om er zelf een te laten plaatsen.

Natuurlijk hout is een waardevol element

Er zijn vele soorten panelen die het uiterlijk van een houten vloer nabootsen. Ze kunnen echter niet tippen aan een vloer die volledig uit echt en natuurlijk hout van hoge kwaliteit bestaat.

De verschillen zitten niet alleen in de esthetiek, maar ook in de kwaliteit en de duurzaamheid van zo’n vloer. Er zijn veel redenen om voor echt hout te kiezen, hoewel het een duurdere oplossing is en meer onderhoud vereist. Houten vloeren uit Den Bosch zijn van hoge kwaliteit, en ideaal om waarde toe te voegen aan jouw huis.

Weerbaarheid en duurzaamheid

Een van de voordelen van een houten vloer is dat ze goed bestand zijn tegen zichtbare beschadigingen zoals krassen en tegen zware belasting. Zeker massief hout is een stuk duurzamer dan vloerpanelen van houtachtige materialen. 

Hout kun je vele jaren gebruiken en zal er zelfs bij intensief gebruik altijd goed blijven uitzien,
mits het goed verzorgd en onderhouden wordt. Bovendien kunnen de vloerplanken worden vernieuwd om gaten op te vullen en eventuele schade door schuren te herstellen.

Een rustig en gezellig interieur

Een perfecte isolatie en esthetische kwaliteiten zijn andere voordelen van een houten vloeren. Massief hout heeft goede warmte-isolerende eigenschappen. Een verwarmde kamer met een houten vloer houdt de hoge temperatuur zeker langer vast.

De effecten van isolatie zijn niet alleen gunstig voor het behoud van warmte, maar ook voor geluid. Hout wordt gekenmerkt door zeer goede geluidsabsorberende en gunstige akoestische eigenschappen. Het gebruik van hout op de vloer beschermt je dan ook uitstekend tegen omgevingsgeluiden. Over warmte gesproken, met een sfeervolle donkere houten vloer haal je ook gevoelsmatig de warmte in huis.

Een klassieke oplossing en een houten vloer in combinatie met tegels

Een houten vloer past ook perfect bij verschillende meubels als de eethoek, de zithoek en andere accessoires, waardoor het interieur een klassieke uitstraling krijgt. Het is ook een uitstekend materiaal om het interieur te diversifiëren en interessante combinaties te maken.

Een houten vloer in combinatie met tegels ziet er vaak goed uit. Het is een zeer universele en tegelijkertijd interessante combinatie, een zeer aantrekkelijke optie bij een woonkamer en een keuken zonder scheiding. Het gebruik van tegels en hout zal een zichtbare grens vormen tussen de twee zones, waardoor een doorlopende compositie ontstaat.

 

Tags: