De voor-en nadelen van een zakelijke creditcard

Voor veel mensen kan het erg interessant zijn om een zakelijke creditcard aan te schaffen. Echter is dit alleen mogelijk als je een eigen onderneming hebt. Als je een eigen onderneming hebt kun je een zakelijke creditcard gebruiken voor verschillende situaties. Bijvoorbeeld wanneer je op het punt staat om een grote aankoop te doen. Dankzij de betaling via een creditcard ben je namelijk verzekerd tegen een aantal zaken, zoals een beschadigde aflevering. Wanneer je er voor kiest om een auto te kopen via de zakelijke creditcard is de aankoop dus verzekerd. Echter is de auto nog niet verzekerd, deze moet je dus apart nog wel verzekeren. Dit kun je doen door middel van een autoverzekering simulatie. Door deze tool weet je exact wat jouw kosten voor de verzekering gaan worden. Deze verzekering zit dus niet bij de credit card inbegrepen.

De voordelen van een zakelijke creditcard

Het grootste voordeel van een creditcard is dus de verzekering. Daarnaast is het ook zo dat je een zakelijke creditcard kunt gebruiken wanneer je even iets minder cashflow hebt. Het geld van een creditcard wordt namelijk niet direct afgeschreven, pas aan het einde van iedere maand. Hierdoor kun je toch benodigdheden kopen als je op dit moment niet voldoende cash in je bedrijf hebt, bijvoorbeeld door een achterstallige betaling van een van je klanten. Ook is het grote voordeel van een zakelijke creditcard, dat je je privé- en zakelijke uitgave gescheiden houdt.

Nadelen van een zakelijke creditcard

In veel gevallen is een zakelijke creditcard relatief duur. Zeker in tegenstelling tot een privé creditcard. Daarnaast heb je maar een beperkte keuze uit de verschillende maatschappijen. Deze twee zaken worden door veel mensen als grote nadelen gezien. Zij vinden het prijsverschil met de privé creditcard namelijk veel te hoog. Ook komt het geregeld voor dat mensen hun favoriete bank niet kunnen inschakelen.

Tags: