De trends van smart living

Smart home

De verwarming die uit zichzelf ervoor zorgt dat het warm is als je van werk komt terwijl de oven net je maaltijd opgewarmd heeft. Er komen steeds meer ontwikkelingen in deze branche waardoor onze apparaten steeds slimmer worden, maar wat kunnen we nog verwachten? Dit zijn de smart living trends die er aankomen om jouw huis slimmer te maken!

Als je gaat kijken naar de slimme apparaten die nu op de markt zijn, heb je het meer over smart home producten dan smart living. Door de toevoeging van machine learning worden dit soort apparaten in de toekomst steeds slimmer. Ze kunnen zelfs je gedrag analyseren om zich in de toekomst erop aan te passen. Het is mogelijk om je hele huis ermee in te richten en te beveiligen. Zo werken de slimme producten voor jou in plaats van andersom. 

Een avond op de bank hangen

Wat is er relaxter dan amper van de bank te hoeven komen tijdens een avond op de bank hangen? Een film kijken met een drankje erbij. Voor dat laatste zou je toch af en toe op moeten staan, omdat de robot ober namelijk aardig traag is en het zich op dit moment vooral richt op de horeca markt. Maar om een film te kijken kun je wel op de bank blijven. Je hoeft alleen te zeggen welke film je wilt gaan kijken en het wordt geregeld voor je. Met behulp van smart speakers kunnen ze zelfs het geluid voor je instellen en met slimme belichting kunnen ze het licht dempen voor een mooie sfeer.

De keuken

Of je nu het koken lief hebt of zo min mogelijk tijd aan je maaltijden besteedt, de keuken ontwikkelt zich in rap tempo. Slimme koelkasten van waar je de inhoud op afstand kunt bekijken bestonden al een tijdje. Nu is er kunstmatige intelligentie aan toegevoegd, zodat het ook mogelijk is om aan voedsel besparing mee te doen. De koelkast herkent je ingrediënten en stuurt dan recepten op die je deels kunt maken met wat er in de koelkast ligt. Ben je een liefhebber van verse producten? Er is nu ook een slimme (koel) kas op de markt, voor je verse groenten.