De perfecte terras!

Een terras voor in je tuin is niet alleen mooi, het kan ook effectief zijn voor je gemoedstoestand. Je tuin zal daarmee het centrum zijn voor relaxen en geeft je de veiligheid en zekerheid om volledig te ontspannen. Voor een terras hoef je daarom niet te settelen voor middelmaat. Daarom hebben wij hier een paar tips op een rijtje staan om zo te zorgen voor een perfecte vlonderterras.

 

De juiste materialen

Bepaal eerst welke vlonderplanken je wilt gebruiken. Wat voor soort en hoe groot. De vlonders moeten even groot zijn als de overkapping. Als je weet wat de groottes zijn kan je uitrekenen hoeveel planken en balken je nodig hebt. Daarnaast is het handig om genoeg schroeven te hebben en een boormachine.

 

Het begin

Op een goed fundament kan je bouwen. Begin daarom met het leggen van de balken. Het liefst op een worteldoek. Dit zorgt ervoor dat je onkruid tegengaat en dat het terras het goede fundament behoudt. Een tacker is ook goed te gebruiken om alles vast te maken. Voor een goede ventilatie moet het terras op 15 cm van de grond geplaatst worden. Leg één voor één de planken op de balken. Per balk moet er minimaal 1 schroef door een plank.

Als je de planken naast elkaar legt, is het advies om ze niet ‘koud’ naast elkaar te plaatsen. Dit is door de natuurlijke eigenschappen van hout niet aan te raden. Laat daarom een ruimte van een paar mm tussen de planken. Een simpele tip hier: gebruik een schroef om te afstand te bepalen!

 

Herhaal

Herhaal de vorige punten voor de volgende planken. Blijf letten dat ze goed synchroon liggen en neem vooral de tijd om het zo goed mogelijk uit te voeren. Het is belangrijker om het allemaal rustig en op de juiste manier te doen. Dit zorgt voor een betere eindresultaat en hoef je er later niet meer veel voor te doen. Als je goed op alle punten let heb je snel een mooie terras die nog vele jaren mee kan gaan! Even lekker chillen of een hapje eten in de tuin is daarmee een standaard.