De overwaarde van je woning benutten

Wist je dat het mogelijk is om de overwaarde van je woning te benutten? Je kunt zelfs gewoon in je eigen huis blijven wonen. Het geld kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Maar hoe doe je dit dan en wat houdt overwaarde woning benutten precies in?

Hoe benut je de overwaarde van je woning?

Het komt steeds vaker voor dat mensen steeds vitaler oud worden. Je zou kunnen zeggen dat zeventig het nieuwe vijftig is. Misschien ben je zelf rond de zeventig jaar oud en had je ook niet gerekend op deze vitaliteit. Hierbij komt kijken dat je nog genoeg energie hebt om dingen te ondernemen, maar misschien niet genoeg geld. Dat is natuurlijk zonde! Hierom hebben steeds meer ouderen behoefte aan meer geld en dat kun je doen door de overwaarde van je huis vrij te spelen. Dit doe je door je huis te verkopen en terug te huren, op deze manier verzilver je de overwaarde en kun je dit gebruiken om nog volop te genieten van je oudere jaren. Je kunt dit doen als je geen extra hypotheek kunt krijgen of geen extra hypotheek of schulden meer wil. Daarnaast heb je natuurlijk je hele leven hard gewerkt en nu is het tijd om te genieten. Omdat veel mensen een emotionele band hebben met hun eigen huis, is de stap om het te verkopen te groot. Door je huis te verkopen en terug te huren kun je gewoon in je eigen huis blijven wonen.

Wat kun je doen met het geld dat vrijkomt?

Maar wat kun je allemaal van dit geld doen? Er zijn talloze opties. Je kunt bijvoorbeeld gaan reizen, je kleinkinderen ondersteunen of comfortabeler leven. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor zorg aan huis, een aanvulling op je pensioen of hobby’s denken. Andere mensen kiezen ook om het te gebruiken voor aanpassingen aan hun huis, om eerder met pensioen te gaan of om schulden af te betalen. Er zijn dus genoeg verschillende redenen om het te doen en genoeg doeleinden waarvoor je het geld kunt gebruiken. Natuurlijk wil je dit allemaal wel op een verantwoorde manier doen, het is natuurlijk niet zomaar iets om je eigen huis te verkopen. Om hier hulp bij te krijgen kun je bij Levius terecht!

Tags: