Bomen die je tuin helemaal opfleuren

  • Tuin
  • 20 november 2019
  • Home
  • Tuin
  • Bomen die je tuin helemaal opfleuren

Ben je je saaie tuin helemaal zat? Wil je weer wat kleur brengen in je grijze, betonnen buitenruimte? Je kan er natuurlijk voor kiezen om wat plantenbakken neer te zetten, maar met een mooie boom ben je in één keer klaar. Met (een van) deze bomen in je tuin heb je echt een eyecatcher te pakken.

Bonsai boom

Wil je jezelf in oosterse sferen wanen? Kies dan een bonsai boom voor in de tuin. Hoewel de meeste mensen bij deze soort aan een klein exemplaar denken, zijn ze er in allerlei soorten en maten, dus voor ieder wat wils! Let wel op dat aan sommige bonsai-soorten een behoorlijk prijskaartje kan hangen. Om de Aziatische sfeer helemaal compleet te maken kan je de bonsai combineren met een Japanse esdoorn of Acer.

Fruitboom

Afhankelijk van het soort fruitboom, kan deze boom in de lente prachtig in de bloei komen te staan, waardoor je tuin er prachtig uit komt te zien. Bepaalde soorten appelbomen staan bijvoorbeeld bekend om hun prachtige bloesems.  Daarnaast groeit er natuurlijk ook fruit aan deze boom! En wat is er nou lekkerder dan een vers geplukte, zelfgekweekte appel of peer uit eigen tuin? Deze soort bomen zijn dus mooi én praktisch!

Perzische slaapboom

Van deze boom heb je misschien nog nooit gehoord, maar hij is werkelijk waar prachtig! In de zomer krijgt de boom prachtige roze-paarse bloemen die je tuin tot een tropisch paradijs transformeren. Ondanks dat de boom oorspronkelijk uit een warmer klimaat komt, kan hij temperaturen tot -20 ºC doorstaan. Geen probleem in Nederland dus! De boom dankt zijn naam overigens aan het feit dat hij ‘s nachts zijn bladeren dichtvouwt.

Ben je op zoek naar hulp bij het (ver)planten, snoeien of verwijderen van bomen? Van Voorthuizen is dé boomspecialist en helpt je hier graag bij!

Tags: