Beveilig je huis met een beveiligingscamera

Een inbraak komt regelmatig voor in Nederland. Gemiddeld waren er in 2017 175 inbraken per dag. Niemand zit op een inbraak te wachten. Vaak krijg je van de verzekering alleen de dagwaarde terug van het gestolen product. Uiteindelijk kost het je erg veel geld. Om een inbraak te voorkomen moet je huis goed beveiligen. Dit doe je door middel van een beveiligingscamera op te hangen. Lees snel meer waarom je een huis moet beveiligen met een beveiligingscamera.

Waarom een beveiligingscamera?

Wanneer een huis niet beveiligd is, kan een inbreker in gemiddeld 30 seconden binnendringen. Een inbraak kan je voorkomen door een beveiligingscamera op te hangen. Dit kan je met de gecertificeerde beveiligingssysteem van Feenstra. Het heeft namelijk een afschrikkend effect op de inbreker. Ook kan de beveiligingscamera worden aangesloten op een alarmsysteem. Wanneer het alarm af gaat, wordt er een melding gemaakt bij de meldkamer. Daarnaast is het opsporen van de inbrekers veel gemakkelijker voor de politie. De inbrekers worden op beeld geregistreerd

Waar moet je de beveiligingscamera ophangen?

Een beveiligingscamera kan het beste geplaatst worden bij de voordeur en achterdeur. Hoewel inbrekers vaak binnen komen via een klein raampje. Vetrekken de inbrekers toch vaak via de achterdeur en voordeur. Wanneer je de beveiligingscamera’s plaatst bij een voordeur en achterdeur moet je er opletten dat de camera’s meerdere punten kunnen filmen. Dit is uiteraard veel veiliger voor je huis.

Welke beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera uitkiezen doe je niet elke week. Daarom geef ik graag een advies voor een beveiligingscamera. Mijn voorkeur gaat uit naar een IP-camera. Een IP-camera is een beveiligingscamera die werkt via een netwerk om de gemaakte beelden op te slaan. Een IP-camera kan draadloos of met bedrading.

Voordelen:

  • Levert constant hoge kwaliteit. Zelfs bij tegenlicht functioneert de IP-camera goed.
  • Verschillende soorten instellingen beschikbaar. Bijvoorbeeld: het kan alleen bewegende beelden opnemen. Zo voorkom je een overvolle database.
  • De camera kan met bedrading en draadloos worden aangelegd. Alleen geef ik het advies om een beveiligingscamera altijd via een bedrading te laten lopen. Dit is veel moeilijker om te hacken.
  • Live beeld en opgenomen beeld zijn gelijk.
  • De camera kan worden aangesloten op een alarminstallatie.

Dus beveilig je huis met een beveiligingscamera. Het voorkomt dat er ingebroken wordt bij jou huis. Daarnaast geeft het een veiliger gevoel.

Tags: