Betonnen traptreden voor het maken van een trap in de tuin

  • Home
  • Interieur
  • Betonnen traptreden voor het maken van een trap in de tuin
betonnen traptreden

Betonnen traptreden van betongoed.nl zijn ideaal voor het creëren van verschillende hoogtes in je tuin. De traptreden zijn gemaakt van prefab beton, dit betonsoort is opgewassen tegen alle weersomstandigheden van buitenaf en blijft dus heel lang de kwaliteit houden die je verwacht. De treden zijn er in verschillende soorten zoals Oud-Hollands, een strak design, holbloktraptreden of bastrede L-elementen. Mocht je je nou geen beeld hebben van deze soorten, wat begrijpelijk is, kijk dan op www.betongoed.nl voor alle informatie over de traptreden en met foto’s om je een beter beeld te geven.

Betonnen traptreden voor in je tuin

De betonnen traptreden zijn traptreden waarmee je zelf heel gemakkelijk een hoogte verschil kan verhelpen of juiste ontwikkelen in je tuin. Om een voorbeeld te noemen, je hebt een prachtige nieuwe tuin bij je nieuw gekochte huis ergens in het zuiden van Nederland. Zoals bekend is het richting België vaak al wat heuvelachtig en merk je dit ook in de tuin. Door de hoogteverschillen is het lastig om naar de andere kant van de tuin te gaan. Dit kan je doen door middel van een tuinpad maar die moet wel goed te belopen zijn voor iedereen. Met de betonnen traptreden kan je zelf bij elke verhoging die je tegenkomt op je pad een trap maken zodat het toegankelijker is om door te lopen. Je kan het zo hoog maken als je zelf wilt.

Om zelf de hoogtes te creëren in je tuin kan je bijvoorbeeld een hoge berg zand ergens in je tuin plaatsen, met daar weer in verschillende hoogtes. Door de verschillende hoogte samen te voegen kan je weer gebruik maken van de betonnen traptreden.

Buitentrap maken met betonnen trapelementen

Het maken van een trap klinkt voor velen misschien erg ingewikkeld, met de betonnen trapelementen is het tegenovergestelde waar. De traptreden zijn makkelijk aan elkaar te schuiven waardoor je een stabiele trap maakt. Het beton blijft goed op haar plek staan, het is hierbij wel belangrijk dat de ondergrond stabiel genoeg is voor een trap. Om een voorbeeld te geven is een bult zand niet sterk genoeg, maar samengeperst zand is bijvoorbeeld weer wel sterk genoeg.

Tags: