Bekijk de kadastrale kaart met maatvoering

  • Home
  • Tuin
  • Bekijk de kadastrale kaart met maatvoering
Bekijk de kadastrale kaart met maatvoering

Het is zeker aan te raden om de kadastrale kaart met maatvoering eens te bekijken. Dat kan gewoon online. De kadastrale kaart is een kaart met daarin informatie over alle percelen van ons land. Het is leuk om deze kaart te bekijken als je geen specifiek doel hebt, maar in bepaalde situaties is het ook zeer handig dat de kadastrale kaart met maatvoering zo eenvoudig toegankelijk is. Dankzij deze kaart kun je namelijk eenvoudig inzien waar perceelsgrenzen nu precies liggen.

Alle perceelsgrenzen staan exact vastgelegd

Ben je benieuwd of de schutting van je buren eigenlijk op jouw grond staat? Dat is een van de vele voorbeelden van een situatie waarin je de kadastrale kaart met maatvoering kunt raadplegen. Je kunt de kaart online inzien en de afmetingen van jouw perceel en dat van je buurman terugvinden. Conflicten over op wie zijn grond een schutting staat zijn dus overbodig, aangezien het precies is vastgelegd hoe groot jouw grondgebied is.

Ook voor bedrijven die willen gaan bouwen is de kadastrale kaart ideaal. Zo wordt het bijvoorbeeld eenvoudiger om na te gaan hoe eenvoudig het is om een vergunning te krijgen. Ook is het van essentieel belang dat er op het juiste stuk grond gebouwd is. Een gebouw mag de grenzen van een perceel uiteraard niet zomaar overtreden.

Informatie over de eigenaar

De kadastrale kaart met maatvoering heeft echter nog veel meer te bieden. Zo is het ook mogelijk om eigendomsinformatie op te halen. Zo weet je precies wie verantwoordelijk is voor een specifiek gebouw of bloemperk. Zelfs hypotheekinformatie kun je downloaden via de website, waardoor je kunt nagaan of jij ongeveer evenveel aan hypotheek betaalt als andere woningeigenaren bij jou in de buurt.

Het is ook leuk om je eigen woning op te zoeken

Zelf als je geen specifiek doel voor ogen hebt, kan het leuk zijn om de kadastrale kaart met maatvoering te bekijken. Zoek je eigen gemeente eens op en probeer je huis terug te vinden van boven. Het is ook leuk om te zien uit hoeveel percelen een gemeente kan bestaan. De kadastrale kaart met maatvoering heeft dus ontzettend veel te bieden, ongeacht of je nu wel of geen concreet doel voor ogen hebt.