Antislip trap: wat zijn de voordelen?

Heb je helemaal genoeg van het tapijt op je trap en ben je toe aan iets nieuws? Is het tapijt versleten, bevlekt of begint het ondanks je verwoedde pogingen om het goed te reinigen toch minder fris te ruiken? Je kunt er dan voor kiezen om het tapijt van de trap te trekken en de treden en schopborden te verven of om er overzettreden op te plaatsen. Er is echter wel iets waar je aan moet denken en dat is de veiligheid op de trap. We leggen uit wat hiervan de reden is en hoe je potentiële problemen kunt voorkomen.

Veiligheid op de trap

Als je al jarenlang tapijt op de trap hebt liggen ben je je misschien niet bewust dat dit bepaalde voordelen biedt. Behalve dat het er voor zorgt dat je trappenhuis geen galmende klankkast is, geeft het ook een stukje veiligheid. Dat komt omdat tapijt weerstand geeft als je de trap op- of afloopt. Dat betekent dat je weinig gevaar loopt om met je voet van de trede te glijden en van de trap af te vallen.

Als je het tapijt van de trap trekt zul je zien dat de treden erg glad zijn. Dat geldt zowel voor houten trappen en opzet-traptreden. De kans op valpartijen is daardoor erg groot. Om dit risico te verminderen is het dus zaak om ervoor te zorgen dat de treden minder glad zijn en voldoende weerstand opwekken om veilig de trap op- en af te kunnen lopen.

Antisliptape voor op de trap

De makkelijkste manier om de treden minder gevaarlijk te maken is het aanbrengen van antisliptape zoals van antisliprubbertape.com. Deze tape wordt op rol verkocht en is gemakkelijk zelf aan te brengen. Het is een kwestie van bepalen welk deel van de treden je wilt beplakken. Je kunt dit uit de losse pols doen of met een potloodje aangeven waar je de tape wilt hebben.

Na de trap goed schoongemaakt te hebben is het een kwestie van deze laten drogen voor je aan de slag kunt. Knip de tape op de gewenste lengte en trek de beschermlaag van de onderkant af. De antislip tape is namelijk voorzien van een zelfklevende laag. Deze kun je vervolgens op de trede drukken. Nadat je alle treden hebt gedaan is je trap een stuk veiliger, al blijft een ongelukje natuurlijk altijd in een klein hoekje zitten.

Tip: Antislip trap zwart

Conclusie

Antislip tape is een goede optie om je trap veiliger te maken als je besluit om het tapijt van je trap te verwijderen. Het is niet moeilijk om aan te brengen en is een stuk goedkoper dan andere trapbekleding. Zo kun je voor een klein bedrag toch veilig gebruik maken van de trap.