Anno 2020: creëer je eigen retro stijl

Het retro stijl interieur is terug van weggeweest. Beleef met deze stijl het esthetische ontwerp van de jaren 40’, ’50 en ’60. De nostalgie brengt je terug in de tijd. De combinatie van moderne materialen met retro vormen zijn dé kenmerken van het moderne retro. 

Retro meubels waren vroeger vaak te vinden bij vintageswinkels maar worden tegenwoordig ook bijvoorbeeld bij de Ikea verkocht. Wel met een modern touch. Meubels zoals tafels en stoelen met slanke en ronde hoeken zijn typisch retro. Deze vormgeving draagt bij aan een open en lichtdoorlatend interieur. 

Het retro stijl bevat doorgaans warme en diepe kleuren zoals olijfgroen. Het hedendaagse retro kan ook lichter van kleur zijn. Sterker nog, bij retro stijl gaat het juist om een frisse en originele uitstraling. Een goed idee is om een aantal elementen uit verschillende tijdperken te combineren om zo een meubelhistorie te creëren van vroeger tot nu. Iconische meubelstukken zijn toonaangevend en geven een speciaal karakter aan het interieur. Het doel is om een prettig interieur te creëren met vele fijne herinneringen van vroeger, waarin jij je prettig en vertrouwd voelt. 

Een eetkamer met retro inrichting in momenteel erg populair onder de stylisten. De retro meubels worden vergezeld met een set bijpassende verlichtingen in dezelfde stijl. Ook een bijzonder object aan de muur is vaak meer de regel dan uitzondering. Denk bijvoorbeeld aan posters of een platenspeler op de kast passen allemaal in het sfeervolle interieur. 

Bij retro denk je niet gauw aan kunststof meubels maar ze zijn wel degelijk retro. Denk bijvoorbeeld aan een plastic kuip kantinestoel met een mooi fel kleurtje of een ander accessoire gemaakt van kunststof. Een of meerdere plastic planten maken het interieur helemaal compleet. Een bijkomend voordeel van plastic is duurzaamheid want het is recyclebaar en kan opnieuw worden gebruik voor een ander plastic product.

Tags: