4 ideetjes voor het inrichten van je slaapkamer

Smaak is natuurlijk bij iedereen verschillend, maar toch kunnen wij je met deze 4 ideeën helpen om een mooie slaapkamer te creëren, waar je beter in kan slapen.

Tip 1: Gebruik rustige kleuren

Het is belangrijk dat je kamer bijdraagt aan een gezonde nachtrust, drukke kleuren maken je onrustig in je hoofd, niet echt handig voor in een slaapkamer. Maak gebruik van de kleuren wit, hout- of grijstinten, deze kleuren zijn ook nog eens tijdloos. Deze kleuren geven je een warm gevoel en maken je slaapkamer echt comfortabel.

Tip 2: Plaats planten in je slaapkamer

Planten zijn niet alleen maar mooi voor het oog, het is ook wetenschappelijk bewezen dat sommige planten zoals een lavendel, Aloë Vera en graslelie beter zijn voor de luchtkwaliteit. Daarnaast voorkomen ze verkoudheid en hoofdpijn, ook brengen planten sfeer in je kamer, een goed idee dus om planten in je slaapkamer te plaatsen.

Tip 3: Kies voor zachte materialen

Neem bijvoorbeeld een tapijt, dit is ook een supermooie toevoeging voor je slaapkamer, een tapijt brengt heel veel sfeer met zich mee namelijk. Daarnaast krijg je in de winter geen koude voeten als je net je bed uitstapt, ideaal toch? Zorg ook voor zachte materialen zoals wol, zijde en fleece. Je kan deze materialen ook goed combineren met warme materialen, zoals hout.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van zachte materialen? Ga dan eens langs bij een beddenspeciaalzaak in de buurt. Sleepyox.nl laat je zien welke beddenspeciaalzaken er bij jou in de buurt zitten. Maak direct je afspraak. 

Tip 4: Maak gebruik van accenten

Het is belangrijk dat je slaapkamer er niet saai uit ziet, maak daarom gebruik van accenten in je slaapkamer. Bij een warme slaapkamer kan je kiezen voor enkele koele accenten zoals de kleur blauw, groen of paars. Een mooi kunstwerk zou ook een goed idee kunnen zijn, let er wel op dat het je slaapkamer niet te druk maakt. 

Met deze 4 tips ben ik ervan overtuigd dat jouw slaapkamer zeer aangenaam voor je gaat zijn. Je zal op deze manier de belangrijkste functie van je kamer niet in de weg zitten, namelijk slapen.